Tässä on lyhyt video kotisirkoista syömässä:

… ja tässä on pari kuvaa:

Millaista on kotisirkkojen kasvatus?

Kotisirkat kasvatetaan elintarvikestandardien mukaisissa muovilaatikoissa, kananmunakennojen sisällä koko elinkaarensa ajan. Optimaalisissa kasvuolosuhteissa, noin 30 celsiusasteen lämmössä ja hyvin kosteassa ilmassa sirkan elinkaari on n. 1,5 – 2 kuukautta.  Täysikasvuiset uros-sirkat sirittävät värisyttelemällä siipiään houkutellakseen naaraita. Yksi naaras voi munia elinkaarensa aikana satoja tai jopa tuhat munaa, joten sirkkapopulaatio kasvaa nopeasti, jopa räjähdysmäisesti.

Elinkaarensa päätteeksi sirkat lopetetaan pakastamalla. Pakastamisprosessissa ne vajoavat horrokseen ja lopulta nukkuvat pois. Kuolema on kivuton ja stressivapaa. Tällä hetkellä kaikki kasvattajat Suomessa lopettavat sirkkansa pakastamalla, koska se on taloudellisempaa kuin muut menetelmät. Sirkat myös säilötään samalla, joten siihen ei tarvita erillistä prosessia.

Kasvatus itsessään on kasvattajalle rentoa ja rauhoittavaa puuhaa. Sirkoille voi puhua, laulaa, hymistä ja hohotella. Yksin kasvatustiloissa toimiminen antaa aikaa miettiä asioita ja suunnitella tulevaa. Sitä voisi kutsua jopa meditatiiviseksi puuhaksi.

Miksi sirkkamme on parempaa?

KultaSirkan ‘Kultainen Herttua’ -kotisirkoille taataan stressivapaa elinkaari syntymästä kuolemaan. Lisäksi niille syötetty ravinto on niin korkealaatuista, että se sopisi ihmisellekin. Firman sisäpiirivitsinä onkin, että sirkat syövät paremmin kuin työntekijät. Sirkkamme ovat rasvaisen pulleita sekä täyteläisiä maultaan, ja niitä voisikin syödä suoraan pussista sellaisenaan. Keskitymme kasvatuksessa myös tiukempiin hygieniavaatimuksiin kuin tavallista.

Sirkkamme ovat täysin GMO-vapaita ja tulevaisuudessa myös gluteenittomia. Tavoitteenamme (voisi sanoa, että visionakin) on kehittää Suomen ja ehkä koko maailman korkealaatuisin ja parhaimman makuisin sirkka.